Det sista du vill när du går på restaurang är att bli besviken. Ofta kan ett restaurangbesök kosta mycket pengar och då vill du självklart få så bra mat och service som möjligt. Jag har hittat några punkter som som avslöjar om restaurangen är värd pengarna eller inte:

När jag kikar på restaurangernas menyer och jag ser ett hav av olika maträtter tyder jag detta som ett dåligt tecken. Många  restaurangerna som är i toppklass brukar fokusera på ett färre antal rätter som brukar vara hur bra som helst. Om det är för många rätter på menyn kan det betyda att mycket är fryst och förberett dagar i förväg. En annan sak som att kolla närmare på är hur själva menyns fysiska skick är. Om menyn är sliten, smutsig och ofräsch så är maten troligtvis inte heller i toppskick, vilket kan vara bra att tänka på!

När jag är på restaurangjakt ute på stan brukar jag fokusera på miljön innan jag bestämmer mig. Ifall en restaurang har mycket besökare är det ett bra tecken, det betyder att många väljer att gå dit. Jag har väldigt svårt för att gå in på en restaurang som är tom, om det inte är så att jag varit där innan och vet att det är bra. Då är det bara tomt för att stället ännu inte blivit upptäckt bara, eller för att man helt enkelt är där vid lugn tidpunkt.

Väl inne på restaurangen brukar jag ställa mycket frågor om maten, det är en stor ledtråd som indikerar om det är en bra restaurang eller inte. En bra servitör har bra koll. Fråga gärna vart råvarorna kommer ifrån, speciellt om det är fisk och skaldjur. Personligen ställer jag den här typen av frågor för att komma på vilken dryck jag ska ta, men på en bra restaurang kan servisen och sommelieren ge goda rekommendationer. 

Jag vet hur härligt och uppskattat det är att få in maten snabbt när man är hungrig, men tyvärr kan detta vara ett dåligt tecken. Om du får in maten alldeles för fort kan det betyda att maten har förberetts långt innan och att maten inte är gjord från grunden. Förhoppningsvis smakar det bra ändå.

restaurang i fint ljus

Stäng meny